You are here

2,5 litara ultrazvučna kada HOME 2500 + degas

2,5 litara ultrazvučna kada HOME 2500 + degas
2,5 litara ultrazvučna kada HOME 2500 + degas
2,5 litara ultrazvučna kada HOME 2500 + degas
2,5 litara ultrazvučna kada HOME 2500 + degas
Šifra:
HOME-2500DG
Cena:14.000,00 RSD
Cene su sa PDV-om
Proizvod je neocenjen

Uređaj manjeg kapaciteta, snage 65W i frekvencije 40KHz sa opcijom degasiranja i grejanja do 60°C sa digitalnim komandama. Omogućava lako i efikasno čišćenje predmeta za ličnu upotrebu, poput nakita, satova, naočara, proteza, brijača, novčića i bedževa, ali i CD/DVD diskova, kertridža za štampače, dizni, ventila i sličnih predmeta za svakodnevnu upotrebu. 

Tehničke karakteristike
 Zapremina rezervoara  2,5 litara
 Dimenzije rezervoara (ŠxDxV)  245×147×77mm
 Dimenzije uređaja (ŠxDxV)  295×230×207mm
 Ultrazvučna frekvencija  40 KHz
 Merač vremena 

 90, 180, 280, 380, 480 sec sa 

 automatskim  isključivanjem

 Snaga ultrazvuka  65 W
 Grejanje  60°C
 Snaga grejača  100 W
 Težina  2,4 kg
 Garancija  12 meseci

*UPOZORENJE: Uređaj nije namenjen za profesionalnu upotrebu!

ULATRAZVUČNO ČIŠĆENJE zasniva se na procesu kavitacije, tj. formiranja mikroskopskih mehurića u tečnosti kroz koju se propušta ultrazvuk. Ti mehurići se kreću u tečnosti i prilikom udara o površinu predmeta proizvode energiju koja otklanja nečistoće sa njegove površine. Zbog svojih malih dimenzija, mehurovi prodiru u pukotine, rupice, pore i perforacije, odakle uklanjaju nečistoće poput prašine, zemlje, ulja, pigmenata, rđe, masti, algi, gljivica, bakterija, krvi, kamenca, čađi, voska i td. U rezervoaru se može koristiti voda ili rastvor sredstva za čišćenje koji povećava efekat rada ultrazvuka. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnim kadama su metal, plastika, staklo, keramika i guma. 

 

 

 

 

UPRAVLJANJE ultrazvučnom kadom je bezbedno i jednostavno zahvaljujući digitalnim komandama. Aparat postavite na tvrdu podlogu. Pre uključivanja uređaja rezervoar treba napuniti tečnošću i predmetima koje želimo da očistimo. Vodite računa da se predmeti koje želite da očistite ne oslanjaju na dno ultrazvučne kade. U slučaju prosipanja tečnosti po kućištu prilikom punjenja rezervoara treba osušiti aparat pre uključivanja, da bi se izbegla mogućnost kratakog spoja. Zatvorite poklopac uređaja i priključite ga na električnu mrežu.  Ukoliko Vam je potrebno čišćenje sa grejanjem na 60°C aktivirajte grejač pritiskom na dugme "TC". Kada je temperature dostignua, isključite grejač. Nakon toga, pritiskom na dugme "SET" možete podesti merač vremena rada ultrazvuka na željenu vredost i započeti proces čišćenja aktivacijom ultratvučnih sondi na dugme "ON". Na ekranu možete pratiti preostalo vreme rada ultrazvuka do isključenja. Kada je čišćenje gotovo sačekajte da se tečnost u ultrazvučnoj kadi prohladi pre njenog pražnjenja.

UPOZORENJE: Radom ultrazvuka stvara se toplota koja zagreva tečnost u rezervoaru. Aparat je na svakih 15 minuta rada potrebno pustiti da se prohladi 30 minuta.

Slični proizvodi