You are here

6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas

6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
6 litara ultrazvučna kada PRO 60S sfot + degas
Šifra:
PRO-60S
Cena:61.000,00 RSD
Cene su sa PDV-om
Proizvod je neocenjen
Uređaj sredenjeg kapaciteta, snage 150W i frekvencije 40KHz sa opcijama degasiranja i nežnog čišćenja uz grejanje do 80°C sa digitalnim komandama. Ultrazvučene kade ASonic PRO S serije namenjene su zahtevnim korisnicima kojima je potrebno temeljno čišćenje omogućeno odvojenim podešavanjem vremena rada ultrazvuka i temperature.
Modeli serije S imaju dodatne funkcije degas i nežni način čišćenja. Funkcija Degas služi da izbaci sve mehuriće gasova iz tečnosti pre čišćenja i time omogući bolje čišćenje cele površine predmeta. Nežni način (Soft) čišćenja namenjen je za čišćenje osetlijivih predmeta.

 

Tehničke karakteristike
 Zapremina rezervoara  6,15 litara
 Dimenzije rezervoara (ŠxDxV)  300×155×150mm
 Dimenzije mrežice (ŠxDxV)  265×135×110mm
 Dimenzije uređaja (ŠxDxV)  330×180×310mm
 Ultrazvučna frekvencija  40 KHz
 Merač vremena (min)  do 99 min sa automatskim isključenjem
 Grejanje  do 80°C
 Snaga grejanja  300 W
 Snaga ultrazvuka  150 W
 Težina  7,0 kg
 Garancija  12 meseci

 

ULATRAZVUČNO ČIŠĆENJE zasniva se na procesu kavitacije, tj. formiranja mikroskopskih mehurića u tečnosti kroz koju se propušta ultrazvuk. Ti mehurići se kreću u tečnosti i prilikom udara o površinu predmeta proizvode energiju koja otklanja nečistoće sa njegove površine. Zbog svojih malih dimenzija, mehurovi prodiru u pukotine, rupice, pore i perforacije, odakle uklanjaju nečistoće poput prašine, zemlje, ulja, pigmenata, rđe, masti, algi, gljivica, bakterija, krvi, kamenca, čađi, voska i td. U rezervoaru se može koristiti voda ili rastvor sredstava za čišćenje koji povećava efekat rada ultrazvuka. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnim kadama su metal, plastika, staklo, keramika i guma. 

      

UPRAVLJANJE ultrazvučnom kadom je bezbedno i jednostavno zahvaljujući digitalnim komandama. Aparat postavite na tvrdu podlogu. Pre uključivanja uređaja rezervoar treba napuniti tečnošću i predmetima koje želimo da očistimo. Vodite računa da se predmeti koji se čiste ne oslanjanu na dno ultrazvučne kade. U slučaju prosipanja tečnosti po kućištu prilikom punjenja rezervoara treba osušiti aparat pre uključivanja, da bi se izbegla mogućnost kratakog spoja. Kada se uređaj priključi na električnu mrežu potrebno ga je aktivirati preko ON/OFF prekidača koji se nalazi na poleđini. Ukoliko želite da zagrejete tečnost u rezervoaru podesite temeperaturu (+) i (-) tasterima sa leve strane i aktivirajte grejače „HEATING ON/OFF“ tasterom. Na ekranu iznad pokazaće se podešena temperatura, a nešto kasnije i trenutna temperatura u rezervoaru. Kada tečnost dostigne željenu temperaturu isklučite grejač i podesite merač vremena rada ultrazvuka pomoću (+) i (-) tastera sa desne strane i aktivirajte ultrazvučne sonde „ULTRASONIC ON/OFF“ tasterom. Na ekranu sa desne strane može se pratiti preostalo vreme rada ultrazvuka do isključenja. Kada je čišćenje gotovo sačekajte da se tečnost u ultrazvučnoj kadi prohladi pre njenog pražnjenja. 

Kod ultrazučnih kada kapaciteta 6 i više litara u standardnu opremu   spada ventil za pražnjenje rezervoara. Ventil se koristi za jednostavno pražnjenje rezervoara i može se povezati sa odvodom i na taj način olakšati posao. 

 

UPOZORENJE: Radom ultrazvuka stvara se toplota koja zagreva tečnost u rezervoaru. Aparat je na svakih 30 minuta rada potrebno pustiti da se prohladi 15 minuta.

Slični proizvodi